Archive for gener 10th, 2007

Hobbits Sapiens

dimecres, gener 10th, 2007

Regne: Animalia
Subregne: Metazoa
Filo: Chordata
Subfilo: Vertebrata
Classe: Mammalia
Subclasse: Eutheria
Ordre: Primates
Subordre: Haplorrhini
Familia: Hominidae
Tribu: Hominini
Gènere: Homo
Espècie: Sapiens
Subespècie: Sapiens

Aquestes són les nostres “etiquetes” com a espècie animal que som basat en la classificació de Lineus i una reproducció del “dibuixet” que porta la sonda Voyager en el seu viatge per fóra del sistema solar per si quelcom la trova.

La revista Science ha tret la llista d’avenços científics més destacats del 2006.

La revista destaca com a número 1 a l’excèntric matemàtic rus Grigori Perelman que va resoldre ell solet la centenària “Conjetura de Poincaré” i que el propassat mes d’agost va rebutgar la “medalla Fields” considerada com el Nobel de les matemàtiques.

I com a número 2 a l’esvrinament de la secuència de més d’un millió de bases d’ADN nuclear en un Neandertal de 38.000 anys trobat a Croacia per part d’un equip d’investigadors de l’Institut Max Planck d’Antropologia Evolutiva de Leipzig.

El cas és que Homo Sapiens i Neandertal són similars en termes genètics en un 99,5%. Lògic si tenim en compte que compartien un antecessor comú 700.000 anys enrrera. Homo Sapiens i Neandertal es van separar completament fa 400.000 anys.

Els neandertals eren com els “hobbits“: petits i corpulents. Vivien per tot Europa i part d’Asia i van desaparéixer fa uns 30.000 anys.

Mitjançant estudis de l’ADN mitocondrial (la famosa EVA mitocondrial) se sap que la subespècie sapiens sapeins es va originar en algún lloc d’Àfrica fa 150.000 anys. Primer van marxar cap a Àsia (100000 anys) i fa 40000 anys van arrivar a Europa.

Però “sapiens sapiens” ja és pràcticament l’home modern, ja som nosaltres.

Més fascinant devia ser l’època en que “homes” (sapiens “a seques”) i “hobbits” (els Neandertal) convivien tranquil·lament. S’especula que van cohabitar fins i tot sexualment (una espècie de zoofilia de l’època?).

Ves a saber! Si així fos, potser van existir petits hobbits sapiens :shock:

8)


Bad Behavior has blocked 22 access attempts in the last 7 days.