Archive for juliol, 2006

L’atzucac que el vent s’endugué

dilluns, juliol 24th, 2006

Quelcom ha qualificat el tema de les eleccions a la presidència del Barça, forçades per una sentència judicial, com un atzucac.

De fet, aquesta situació ha fet surar tota una sèrie de fets i personatjes absolutament previsibles, però d’atzucac res de res.

Vagi per davant que la sentència és absolutament normal i lògica. Si l’actual junta va tancarl’exercici 2002-2003, el seu manament (article 29 dels estatuts del club en mà) conclou el 30 de juny del 2006, amb el tancament del quart exercici (2005-2006) per part de la mateixa. Això és així i punt.

Per tant, el “gol” judicial que li han clavat a l’advocat Jan és de primer de carrera. Com és possible això? Doncs, una de dues, o en Jan va tenir un deliri de prepotència o el van assessorar tan malamanet con van poder, o ambdues.

Tanmateix, les actuals circumstàncies, com deia, fan surar una sèrie de fets i personatjes, si més no, curiosos:

1. Que en Jan és prepotent ho demostra l’affaire de l’aeroport quedant-se en calçotets o el famós “que n’aprengui’n

2. En Miquel Roca Junyent, cap del bufet que ha representat el president Laporta en la demanda, basan-se en un informe del Consell Català de l’Esport, ha quedat amb el cul a l’aire.

3. El demandant, Joan March, nuñista confés, no fa gaire va anar a recollir la insignia de 25 anys de soci i, segons testimonis presencials, va donar la tabarra tot el rato de molt males maneres contra Laporta i la directiva. O sia, un pesat il·luminat.

4. Parlant de pesats, en Francesc Gastó, ex-elefant blau i primer soci que va presentar demanda davant el Tribunal Català de l’Esport per a que l’esmentat tribunal procedeixi a obrir l’expedient sancionador que hauria d’acabar amb la inhabilitació de Joan Laporta i resta de membres de la junta directiva blaugrana… El vaig conéixer personalment i puc donar-ne fe.

5. L’anomenada oposició “3 M” (Minguella, Majó i Medina), s’omplen la boca (i la butxaca) a les tertúlies esportives de què “ells farien… ells no se què” i a l’hora de la veritat ni tan sols podran reunir les signatures necesàries per a presentar-se a les eleccions. Per exemple, qui li signaria a un pre-candidat que volia en Sergi Bruguera com a director esportiu? L’excusa que faran servir és que no tenen temps de reunir-les. Si fosin oposició de debó ja les tindrien de fa temps.

6. Per tant, no hi hauran eleccions perquè no si presentarà ningú més que en Laporta.

7. L’únic que li podria disputar el càrrec seria en Sandro Rosell. Pel seu be, espero que no estigui al darrera d’aquesta trama, ja que també el deixaria molt tocat. D’aqui a 4 anys pot ser president del Barça, però emprant altres armes: la honestedad i la confiança en una tasca ben feta mentre era a la directiva.

En fi, probablement, el ésser autodestructius, sigui un dels trets diferencials d’un club escorpinià que és més que un club.

Ho passarem be, però finalment, i amb la calor que està fent, serà “L’atzucac que el vent s’endugué

8)

Barça i Unicef

dissabte, juliol 15th, 2006

El FCB i Unicef signaran un acord de col·laboració l’11 d’agost a la seu de l’ONU a New York, pel qual el FCB podrà lluir el logotip d’Unicef a la samarreta i la Fundació del FCB destinarà 1.5 milions € a Unicef (provinents del 0.7% del pressupost). L’acord serà per 5 anys.

El FCB es convertirà en la primera entitad esportiva del món en signar un acord d’aquestes característiques.

El tema de la publicitat a la samarrreta sempre ha estat polèmic a Can Barça. Però, aquesta vegada, no hi ha lloc per a la polèmica.

La jugada és magnífica. D’una banda el Barça projecta la seva imatge a nivell mundial amb uns valors humanitaris únics en el món de l’esport i, a la llarga, el prestigi que genera aquesta iniciativa serà el millor marketing per al club.

No és el mateix lluir (o embrutar com diuen alguns) la samarreta amb una marca comercial, que por ser “pa per a avui i fam per a demà”, que lluir el logotip d’Unicef d’una manera altruïsta.

El proïsme d’aquesta iniciativa (renunciar a uns 15 milions € anuals) és el fet diferencial del “més que un club“.

Copio el text de la web d’Unicef:


UNICEF, Futbol Club Barcelona, Fundació Futbol Club Barcelona in Global Alliance

“More than a Club” – A New Hope for Children Goes Global

Who:

Ms. Ann M. Veneman, UNICEF Executive Director
UN officials, to be confirmed
Mr. Joan Laporta, President of Futbol Club Barcelona
Team of Barcelona Futbol Club

What: Press conference announcing Global Alliance for Children

Where:

United Nations Secretariat
One UN Plaza, NY, NY 10017
Exact location to be announced

When: Friday, 11 August 2006, 11:00 a.m.

Why: UNICEF, FCB and Fundació Futbol Club Barcelona (FFCB) will join forces to work together on behalf of orphans and vulnerable children, in particular those affected by HIV/AIDS. The legendary sports club has long been known as “more than a club,” active in numerous social causes through its philanthropic foundation. The new global alliance with UNICEF, the world’s leading agency working on behalf of children, will mark a five-year commitment to extending the club and its foundation’s work on behalf of children.

Els culés hem d’estar ben orgullosos del nostre club.

8)

El millor garrí del Mundial

dilluns, juliol 10th, 2006

El millor del Mundial ha esta Zinedine Zidane. Ho han dit els experts que li han donat aquesta distinció.

Suposo que han premiat el seu fair play i el seu savoir faire damunt la gespa.

Gran exemple pels nens, els experts han demostrat una sensibilitat exquisida al otorgar-li aquesta distinció: Al millor GARRÍ del Mundial.

Per cert, sembla que aquests experts il·luminats són periodistes esportius. Quin nivell! :lol:

Els seus antecedents ho diuen tot. Quan va fitxar pel Madrid no va poder jugar els 4 primers partits de la Champions per una sanció que portava de la Juventus per agresió. En el Mundial del 1998, tres quarts del mateix, expulsat i sancionat amb 2 partits per agresió en el partit front Arabia.

Gran futbolista, ningú ho nega, però gran garrí també.

D’altra banda, malgrat el pobre futbol que va demostrar ahir, m’en alegro del triomf d’Itàlia. Felicitats per a ells.

I si de pas, això porta a una amnistia en el Moggigate i s’esclafa el “pelotazo futbolero” del Madrid, millor que millor.

8)


Bad Behavior has blocked 384 access attempts in the last 7 days.