Penjats pel Referèndum

El nas ja ens deia que el Tripartit 2.0 acabaria com el “rosari de l’aurora”, però la realitat sempre supera a la ficció.

Només un excels guionista de ficció política podria arrivar a imaginar que, enmig d’una legislatura, un dels socis de govern proposi un pacte al cap de l’oposició per a fer-lo president (trencant el pacte de govern i fent una moció de censura) a canvi que aquest es comprometés a convocar un referènfum per a l’autodeterminació de Catalunya :shock:

Això ha fet ERC.

La situació es curiosa des de vàries vessants:

En primer lloc, perquè l’anunci de l’oferta de la casa es va fer en una calçotada. Si més no, surrealista ho és :lol:

En segon lloc, deixa als socis de govern amb el cul a l’aire (al final en Montilla agafrà una calipàndria tremenda) encara que es posin a xiular disimuladament i és una “patata calenta” per a l’oposició (CiU).

En tercer lloc, demostra que ERC visualitza, a la bola de vidre, negres augurs de com acabarà l’Estatut després de passar pel Constitucional (xupat com un calçot?)

I, en darrer lloc, més carnassa pel PP. Ja me’ls imagino convocant una manifestació d’urgència contra el referèndum nonat per l’autodeterminació de Catalunya. Veureu el que tarda en saltar “la llopada pepera” a recitar el “catecismo” de la “una, grande y libre”.

Sempre he pensat que si visquésim en una autèntica democràcia, un referèndum pel que sigui (fins i tot pel tipus de romesco que ha de fer-se servir pels calçots) seria una cosa normal i quasi quotidiana.

De fet, els referèndums són la màxima expressió del “Vox Populi Vox Dei”, molt més que les eleccions al Parlament. En les eleccions, votes a un partit polític i aquest després fa el que li dona la gana passant de tu durant 4 anys. En un referèndum, votas una cosa concreta, definida i generalment clara (si o no)

Però clar, en aquest estat de NO DRET en el que vivim hi han coses intocables.

Una d’elles sembla ser “la unidad de la patria” i suposso que per això diuen (fins i tot CiU) que un referèndum d’aquest tipus “la llei no permet fer-lo” :shock:

Collons!, en aquest plan qualsevol en proposa un altre per l’abolició de la monarquia durant l’aplec del caragol! :roll:

En resum, tots quedarem penjats pel referèndum.

8)

Comments are closed.


Bad Behavior has blocked 26 access attempts in the last 7 days.