De quan el vicepresident fa de president

Ahir va ser investit president de la Generalitat José Montilla amb la reedició del tripartit (versió 2.0).

Tal com va reconĂ©ixer ell mateix, el seu fort no Ă©s ni la oratòria, ni parlar catalĂ , ni la “guspira” dialèctica. Va donar la imatge del “perfecte funcionari”, el funcionari “etern”. És home de poques paraules, semble que li agrada mĂ©s “fer” que dir “el què farĂ ”.

Fins i tot portava escrita la replica en Josep LLuis Carod Rovira, el futur vicepresident, què amb la seva bona oratòria com ens te acostumats, va fer el discurs que li corresponia al president.

Tanmateix, el debat va estar prou be.

Artur Mas, amb un llenguatge directe i eficaç va estar a bon nivell i va saber replicar amb certa contundència però amb elegĂ ncia a un presdent amb pocs recursos verbals. No obstant això, CiU tindrĂ  que deixar de llepar-se les ferides d’una vegada. Que no li passi com al PP i el 14-M.

PiquĂ© sempre estĂ  be. Bon orador, amb “chispa” i punyent. LlĂ stima que s’ha equivocat de partit. Una trajectoria vital que passa del comunisme mĂ©s ferotge fins arrivar a la cĂşpula del PP d’Espanya i Catalunya Ă©s ben curiosa, oi?.

Carod va aprofitar l’acte per a fer un gir al seu discurs nacionaliste i introduĂŻr el concepte de “patritoisme social”. Segons vaig entendre, ve a dir que la Catalunya actual i la seva realitat no pot obviar el fenònem de la inmigraciĂł i que la seva realitat “nacional” a de integrar a tothom. Una idea brillant, pragmĂ tica i realista, però ja vorem com s’aplica en certs fluxes migratoris molt tancats com els musulmans. En definitiva i tal com he esmentat, va fer el discurs del president.

Saura, instal·lat en el seu nĂşvol, va estar com sempre. Content i feliç com una llombriu, vorem com porta el “marrĂłn” de la conselleria d’interior.

Manuela de Madre (sĂ­, la que es tenia que retirar per fibromiĂ lgia) tambĂ© com sempre. Lloances per a tothom, pel president sortint, pel president entrant, pel PSC…. com una mare.

Albert Rivera, amb la seva arrogĂ ncia “neopija” i en castellĂ  va voler fer populisme i va quedar retratat i atrapat en les sevs mentides. Tan fluix va estar que fins i tot el president el va saber respondre i desarmar-lo amb un plis-plas. Clar que a la COPE segur que ho veuran al revĂ©s :lol:

En fi, ja tenim nou president de la Generalitat. José Montilla, nascut a Còrdova. Que tinguem sort!

8)

Comments are closed.


Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.